Secundair menu

MacuView Voeding voor je Ogen

Wetenschappelijk bewezen

Voor alle producten die wij ontwikkelen wordt toegewerkt naar een door de autoriteiten goedgekeurde gezondheidsclaim. Al deze onderzoeken worden gecoördineerd door wetenschappelijke partner Newtricious R&D.

De Europese Voedselautoriteit EFSA beoordeelt of gezondheidseffecten van bepaalde stoffen echt bewezen zijn, en dus gecommuniceerd mogen worden. In 2010, heeft EFSA bepaald dat DHA (omega-3) in een hoeveelheid van 250 mg per dag, bijdraagt aan het instandhouden van een normaal gezichtsvermogen.

 

Infographic werking

MacuView met DHA

Een gevarieerde, evenwichtige voeding is heel belangrijk voor de bescherming van de gezondheid van de ogen. DHA is een omega-3 vetzuur dat bijvoorbeeld ook te vinden is in vette vis zoals zalm. Dit vetzuur speelt een speciale rol in het in stand houden van een normaal gezichtsvermogen. DHA is een belangrijk bestanddeel van ons netvlies en de macula. De macula wordt ook wel gele vlek genoemd.
Oog nieuwDe kegelvormige zintuigcellen zijn verantwoordelijk voor het waarnemen van details en kleuren. Door de juiste voedingsstoffen te nemen, worden de zintuigcellen in stand gehouden.  Deze stoffen voeden de zintuigcellen in dit deel van het oog, het netvlies en de gele vlek. Daar helpt het mee in het omzetten van lichtprikkels in beelden zoals we ze zien. Ons lichaam kan zelf geen DHA aanmaken, dus we moeten het via de voeding binnenkrijgen. Voor het in stand houden van een normaal gezichtsvermogen is 250 mg DHA per dag nodig. MacuView bevat 170 mg per portie, kan daarom mede helpen om in volledige de behoefte te voorzien. Het grote voordeel van MacuView is dat het gebaseerd is op eieren. DHA wordt gebonden aan de vetten in de dooier. Hierdoor worden ze gemakkelijk via de darm opgenomen in het lichaam en komen de stoffen efficiënt in het oog terecht.

 

Verkoopinformatie

Per 26 oktober 2016 wordt de verkoop van MacuView door Plantina verzorgd.

Bel voor meer informatie:

Tel. 033 422 0046