Secundair menu

MacuView Voeding voor je Ogen

Nieuws

MacuView op de Ziezo-Beurs 2015!

Bezoek ons op standnummer 44!

DonderdagWSD14_logo 9 oktober: WORLD SIGHT DAY

Internationaal wordt er vandaag aandacht gevraagd voor vermijdbare blind- en slechtziendheid. Dit gebeurt door meer bewustzijn te creëren over oogziekten en door het vroegtijdig opsporen van oogaandoeningen. MacuView ondersteunt deze dag.

MacuView is voeding voor je ogen, en draagt bij tot het instandhouden van een normaal gezichtsvermogen.

 

Terugblik: zaterdag 4 oktober, 60+ beurs Tilburg

De 60+ beurs Tilburg is het grootste (gratis) evenement voor 60plussers in de regio Tilburg en biedt aan ruim 4000 bezoekers een keur aan mogelijkheden; amusement, ontmoeting, informatie over nieuwe ontwikkelingen en voordeel. Ook MacuView was hier!

 foto4 (3) IMG_2475 foto4 (2)

 

 

 

 

 

Strijders tegen blindheidlogo_strijders-tegen-blindheid

Op dit moment zijn er meer dan 350.000 blinde en slechtziende mensen in Nederland. Door de toenemende technologische mogelijkheden, de vergrijzing en de langere levensverwachting neemt dit aantal snel toe. Van de nu levende Nederlanders zal een op de vier met blindheid of slechtziendheid te maken krijgen, een niet te bevatten en griezelig perspectief. Desondanks is er te weinig aandacht voor blindheid en te weinig geld beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek.

Ook MacuView wil alles op alles zetten om dit te veranderen, en maakt zich nu ook sterk als STRIJDER TEGEN BLINDHEID.

 

 

Bewegen is gezond!

Extra aandacht voor de ooggezondheid bij Nederland in Beweging!Nederland in Beweging!

Klik op bovenstaande link, of rechts op de afbeelding en er opent een nieuw scherm met een filmpje
van Omroep Max.
Bij 14:29 min zie je waarom eieren gezond zijn voor de ooggezondheid.

 

Agendatip: 17 september, fietstocht ‘Beleef de dag’ in de gemeente Horst aan de Maas

 Afstand  40 km
 Startpunten 1. Sportpark De Vonkel te Meterik
2. De Torrekoel te Kronenberg
Starttijd tussen 09.00 en 11.00 uur
 Inschrijfgeld  €6,-

Man en vrouw + fiets
Bij de start ontvangt u enkele lekkernijen voor onderweg. En een tegoedbon voor een kop koffie met vlaai (alleen inwisselbaar bij uw startlocatie gedurende de starttijd). En natuurlijk ontvangt u de fietsroute met activiteitenprogramma. Het inschrijfgeld bedraagt € 6.
Op diverse plaatsen op de route is muziek.

Thema van deze fietstocht: Gezonde voeding!
In de Torrekoel te Kronenberg wordt gedurende de dag aandacht besteed aan het thema ‘gezonde voeding’. Er zijn workshops. Er is van alles te doen. Er is veel informatie te krijgen over gezonde voeding. MacuView zal hier ook aanwezig zijn. Laat u verrassen!

Kijk hier voor meer informatie.

Agendatip: 4 oktober, 60+ beurs in Tilburg

De 50+ beurs Tilburg is het grootste (gratis) evenement voor 50plussers in de regio en biedt aan ruim 4000 bezoekers een keur aan mogelijkheden; amusement, ontmoeting, informatie over nieuwe ontwikkelingen en voordeel. Voor ieder wat wils….maar vooral een gezellig dagje uit!
MacuView zal ook aanwezig zijn op de beurs en ook dit keer weer met een voordelige beursaanbieding.  Kom en bezoek ons op de 50+ beurs in tilburg op 4 oktober van 10:00 – 16:00 uur. U bent van harte welkom in onze stand.

Bereikbaarheid

  • Bushalte Stappegoorweg: stadsbussen 1 (richting Elisabeth Ziekenhuis) en 11 (richting Goirle)
  • Onder Euroscoop is een parkeergarage met 700 plaatsen (1 euro per dag).
  • Fietsers zijn natuurlijk ook welkom. Zij kunnen hun fiets plaatsen op de daarvoor aangewezen plekken.

Voor meer informatie bezoek de website van de 50+ beurs in Tilburg.

 

Zonnebriltips: Waar moet een goede zonnebril aan voldoen?

De zomervakantie is weer begonnen wat betekent dat het zonnetje weer volop gaat schijnen. Wist u dat UV-straling niet alleen schadelijk is voor de huid maar ook voor uw ogen? En dat zonder goede bescherming teveel zonlicht zelfs kan leiden tot blijvende schade aan de ogen? Kies daarom voor de juiste zonnebril! Het oogfonds heeft tips verzameld waaraan een goede zonnebril moet voldoen:

  • De zonnebril geeft 100% UV-bescherming. Deze aanduiding staat meestal op een sticker of in de beschrijving van de bril als100% UV of UV400.
  • De glazen en het montuur moeten goed passen: groot genoeg om te voorkomen dat het UV-licht je ogen via de boven-, onder- of zijkant kan bereiken.
  • De zonnebril heeft een CE-markering, gevolgd door een cijfer van 0 tot 4. Dit getal geeft de kleurintensiteit van de glazen weer ofwel de bescherming tegen verblinding. Bescherming 0 wil zeggen tot 20 procent absorptie van het licht en bescherming 4 wil zeggen 92-97 procent lichtabsorptie. Absorptie van minimaal 75% wordt aangeraden. Om hiervan verzekerd te zijn, kunt u in de zomer het beste kiezen voor een zonnebril met markering CE 3.
  • De kleur van de glazen reduceert het zichtbare licht en beschermt tegen verblinding. De kleur heeft geen effect op de UV-bescherming!
  • De glazen moeten optisch zuiver zijn oftewel vrij van vertekeningen.
  • Het is geen noodzaak maar afhankelijk van het gebruik kan het kan goed zijn om de glazen polariserend te laten zijn zodat hinderlijke schitteringen geneutraliseerd worden.
  • De glazen moeten van onbreekbaar polycarbonaat zijn.

 

 

Verkoopinformatie

Per 26 oktober 2016 wordt de verkoop van MacuView door Plantina verzorgd.

Bel voor meer informatie:

Tel. 033 422 0046