Secundair menu

MacuView Voeding voor je Ogen

Nieuws

Liever blind of doof?

MacuView - liever doof of blindBen je liever blind of liever doof? Het is een onmogelijke keuze, maar als er dan toch gekozen moet worden, verkiest 92 procent van alle Nederlanders doofheid boven blindheid. Dat blijkt uit een opinieonderzoek van MacuView.

Als toelichting wordt veel gemeld dat de wereld meer om zien dan om horen draait. Veel mensen vrezen het moment dat ze hun partner en kinderen niet meer kunnen zien.

Mensen die liever blind zijn, vrezen voor eenzaamheid in een wereld zonder geluid. Een enkeling denkt dat doofheid hem veel gezeur bespaart.

 

 


Meet het en je weet het

Macuview oogmeting macula degeneratieSteeds meer optiekzaken organiseren in samenwerking met MacuView speciale oogmeetdagen. Het tijdig signaleren van oogproblemen kan erger voorkomen.

Wilt u dat wij in samenwerking met uw optiekzaak in uw dorp of stad de speciale oogmeetdagen organiseren, laat het ons weten! Als u de naam van uw optiekzaak aan ons doorgeeft, doen wij ons best de meetdagen te organiseren. U kunt daarvoor mailen naar info@macuview.nl of bellen naar 0478 – 578 701.

 

 

 


Danny en Daley (niet) Blind

MacuView onderzoek oogziekten macula degeneratie In Nederland zijn 150.000 kinderen en volwassen blind of slechtziend. Van al het geld dat wordt ingezameld door goededoelenorganisaties gaat 98 procent naar hulpmiddelen als blindengeleidehonden, wegwijzers en stokken. Die maken leven een stuk makkelijker. Maar als we niet meer aan onderzoek doen, zal het aantal mensen met blindheid of slechtziendheid fors toenemen.

De pas opgerichte stichting ‘Niet Blind’ investeert in hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van oogaandoeningen zodat de aandoeningen in de toekomst voorkomen of beter behandeld kunnen worden.

Ambassadeurs van de stichting zijn bondscoach van het Nederlands elftal Danny Blind en zijn zoon Daley.


Oogweetje: iedereen is kleurenblind (geweest)

MacuView regenboog kleurenblindBij de geboorte is iedereen kleurenblind. Pas na een maand of vier ontwikkelt zich bij ons het vermogen om kleuren te kunnen onderscheiden.

 

 

 

 

 

 


Met korting naar de SeniorenExpo

MacuView korting beurs oogmetingVan 12 tot en met 17 januari 2016 wordt in Veldhoven de veertiende SeniorenExpo gehouden. Een bijzondere beurs boordevol informatie, advies en amusement. Goed voor een gezellige dag in een sfeervolle omgeving. Zie voor meer informatie www.seniorenexpo.nl

MacuView mag u namens Oogwereld, een groep optiekwinkels, een reductiebon aanbieden. Op vertoon van deze bon betaalt u geen € 10,-, maar slechts € 6,- (geldig voor twee personen).

Klik hier voor het downloaden van de reductiebon zodat u deze kunt printen.

 

 

 

 

 


 

 

 

Verkoopinformatie

Per 26 oktober 2016 wordt de verkoop van MacuView door Plantina verzorgd.

Bel voor meer informatie:

Tel. 033 422 0046