Secundair menu

MacuView Voeding voor je Ogen

Vrouwelijke automobilist onzeker bij rijden in het donker

oncoming cars on highway in twilight time

Ruim veertig procent van de vrouwelijke automobilisten voelt zich in het donker onzeker op de weg omdat ze niet goed kan zien.

Het maakt nogal wat uit of er een man of een vrouw achter het stuur plaatsneemt. Waar 41 procent van de vrouwelijke automobilisten zich in het donker onzeker voelt door slecht zicht, geldt dat voor ‘slechts’ 17 procent van de mannen. Mannen vermijden ook veel minder het rijden in het donker (13 tegen 34 procent van de vrouwen). De cijfers zijn afkomstig van een groot onderzoek van MacuView.

Het verschil tussen mannen en vrouwen is het grootst als het gaat om onzekerheid. Van de vrouwelijke automobilisten voelt 27 procent zich onzeker in het donker. Bij mannen blijft het percentage steken bij 6 procent. Vrouwen zien de bochten minder goed aan komen (35 tegen 18 procent) en raken sneller vermoeid (19 tegen 10 procent). Bijna zestig procent van de mannen en vrouwen die deelnamen aan het opinieonderzoek van MacuView past in het donker de rijstijl aan. Ze houden bijvoorbeeld meer afstand of rijden langzamer. En waar het maar kan, doet een derde groot licht en/of mistlampen aan. Ruim de helft van alle vrouwen en een derde deel van de mannen focust zich bewust op de eigen weghelft en vermijdt het kijken in de koplampen van een tegenligger.

Vooral vijftigplussers vermijden rijden in het donker. Maar liefst 32 procent van deze leeftijdsgroep laat de auto staan (30-50 jaar: 18 procent; jonger dan 30: 10 procent).

Verkoopinformatie

Per 26 oktober 2016 wordt de verkoop van MacuView door Plantina verzorgd.

Bel voor meer informatie:

Tel. 033 422 0046