Secundair menu

MacuView Voeding voor je Ogen

Vuurwerk minder populair

vuurwerk minder populair

Steeds minder Nederlanders wagen zich aan het afsteken van rotjes, sierpijlen en vuurwerkpotten. Volgens een onderzoek van I&O Research steekt dit jaar nog maar twaalf procent van de Nederlanders zelf vuurwerk af. Regionaal zijn er grote verschillen. Overijssel kent de grootste vuurwerkliefhebbers, 21 procent zegt vuurwerk af te steken. In Limburg slechts vier procent.

De tolerantie ten aanzien van vuurwerk lijkt te verdwijnen. Steeds meer mensen zijn het beu dat er elk jaar gewonden vallen en bushokjes worden vernield. Driekwart van alle Nederlanders zegt in meer of mindere mate overlast te hebben van vuurwerk. De helft pleit voor een algemeen vuurwerkverbod voor particulieren. Vorig jaar kwamen ruim zeventigduizend klachten binnen bij het meldpunt vuurwerkoverlast.nl. Dit jaar heeft één op de vijf gemeenten een vuurwerkvrije zone ingesteld.

Gaat u wel vuurwerk afsteken, neem dan voorzorgsmaatregelen in acht. Draag ter bescherming van uw ogen altijd een vuurwerkbril, ook als u alleen maar gaat kijken.

Verkoopinformatie

Per 26 oktober 2016 wordt de verkoop van MacuView door Plantina verzorgd.

Bel voor meer informatie:

Tel. 033 422 0046